Waterverzachter: vergelijking van de beste merken in België

Het gebruik van zacht en zuiver water is mogelijk, dankzij de waterontharder. Dit apparaat is verkrijgbaar in verschillende modellen om te voldoen aan de behoeften van alle soorten huishoudens. Maar wat is het beste merk van waterontharder in België? Welk merk moet ik kiezen?

 

Wij bieden jou deze vergelijking aan opdat je het merk van waterontharder kan vinden dat het beste aan jouw verwachtingen voldoet. Je vindt de prijzen en voordelen van de modellen die worden aangeboden door de fabrikanten die in België actief zijn.

Content

Wens je de prijzen te vergelijken van waterontharders en installateurs in België? Dat kan snel en gemakkelijk via onze website. Je ontvangt dan geheel vrijblijvend tot 5 gratis offertes.

Minimax, de waterverzachter zonder elektriciteit

Het Brits-Belgische merk Halutec biedt een uniek model van waterontharder zonder elektriciteit: de Minimax. Dit apparaat werkt mechanisch dankzij waterdruk.

Met twee blokken keukenzout regenereert het zichzelf automatisch. De mechanische onderdelen komen niet in contact met hard water om kalkaanslag te voorkomen. Dit verlengt ook de levensduur.

De Minimax waterontharder is een van de meest verkochte modellen in België. Het verschilt van andere waterbehandelingsapparaten doordat het specifieke filterharsen heeft.

Alle deeltjes hebben dezelfde grootte, waardoor de filtratie van hard water geoptimaliseerd wordt.

Voor- en nadelen van de Minimax

De Minimax heeft een kleine omvang. Hierdoor kan hij functioneren zonder in de weg te staan.

Bovendien vergt het geen specifiek onderhoud omdat de regeneratie van de harsen automatisch gebeurt. Je hoeft alleen de zoutblokken te vervangen wanneer ze op zijn.

Deze compacte, efficiënte en stille waterontharder is perfect geschikt voor huishoudelijk gebruik.

De twee reservoirs zorgen voor een dubbele zuivering die een constante toevoer van zacht water garandeert. Wanneer een van de tanks geregenereerd wordt, blijft de andere werken.

Indien je geld wilt besparen op jouw elektriciteitsrekening, kan je een beroep doen op de Minimax. Het grootste nadeel is de hoge aankoopprijs.

Wat is de prijs van de Minimax?

De prijs van de Minimax schommelt tussen 1.500 en 2.500 euro, afhankelijk van de capaciteit van de tank en de installatie ervan.

waterverzachters vergelijken merken Belgie

Bayard, de 100% Belgische waterverzachter

Bij Bayard vind je verschillende modellen van waterontharders. Dit Belgische merk is al 50 jaar aanwezig op de waterbehandelingsmarkt. Het biedt elektronische, hydraulische en intelligente waterontharders aan. Het merk brengt ook professionele waterontharders op de markt.

De elektronische modellen

Tenera en Ecosoft

Deze stroomloze modellen zijn geschikt voor een gezin van zes personen. Ze hebben een ergonomisch ontwerp en vereisen geen grote werkzaamheden bij hun installatie. De Tenera verschilt echter van de Ecosoft doordat hij over een waterlekdetector beschikt.

Hydraulische modellen

Onega

Met een tank van 9 liter is deze hydraulische waterontharder ontworpen voor een huishouden van min of meer zes personen. Hij werkt zonder elektriciteit en kan gemakkelijk op het elektriciteitsnet worden aangesloten. De unit heeft een laadruimte voor eenvoudige zouttoevoer.

Minima en Morava

Beide modellen zijn compact en kunnen worden verborgen in een keukenkastje. Ze zijn ideaal voor koppels zonder kinderen.

De slimme modellen

Lucida

Deze heeft een aanraakscherm waarmee je de regeneratie kunt programmeren, evenals een vakantiestand. Deze waterontharder is verkrijgbaar in twee versies: Lucida Mini en Lucida Maxi.

De kleine versie heeft een tank van 14 liter en is ontworpen voor huishoudens met een laag waterverbruik. Het debiet van dit model bedraagt 1,2 m³/h.

De maxi-versie heeft een tank van 25 liter. Hij is ideaal voor huishoudens met een gemiddeld waterverbruik. Zijn debiet bedraagt 2 m³/h.

Voordelen en nadelen van Bayard waterverzachters

Het belangrijkste voordeel van Bayard waterontharders is dat ze weinig water en zout verbruiken. Daarenboven zijn ze gemakkelijk te onderhouden, duurzaam en hebben ze een garantie van 15 jaar. De fabrikant biedt ook een onderhoudsservice aan. Ze hebben echter één groot nadeel: de regeneratie vereist een regelmatige controle.

Hoeveel kost een Bayard waterverzachter?

Een elektronische waterontharder van Bayard kost tussen 900 en 1.500 euro. Indien je een hydraulische ontharder wilt laten installeren, moet je een bedrag tussen 700 en 1700 euro voorzien.

Culligan, één van de leiders in België

Het merk Culligan werd in 1936 in de Verenigde Staten opgericht. Het staat bekend om de efficiëntie en duurzaamheid van zijn huishoudelijke waterzuiveringstoestellen.

De fabrikant biedt een oplossing op maat voor woningen, bedrijfspanden en industriële installaties.

Bij Culligan kan je kiezen uit drie modellen:

Culligan Avenew

Dit is een kleine, eendelige waterontharder. Het is ontworpen om veilig water te leveren aan huishoudens met een laag waterverbruik.

Met een automatisch regeneratiesysteem produceert het toestel continu zacht water. Er is vrijwel geen risico van drukverlies, dankzij het ¾ inch ventiel. De Avenew is verkrijgbaar in twee maten, namelijk 9 en 20 liter.

Culligan Evolife

Deze werkt op dezelfde manier als het Avenew model, behalve dat hij twee aparte tanks heeft. Dit ontwerp maakt het veel gemakkelijker om de machine te onderhouden.

De Evolife heeft een intuïtief display waarmee je de werking en de resterende hoeveelheid water en zout kan controleren. Hij is verkrijgbaar in de maten 9, 15 en 20 liter.

Culligan Modernity

Het gaat hier om een split-model die voor grote gezinnen en huizen met een lage waterdruk is ontworpen. Uitgerust met hoogstaande technologie, hij past zijn zoutverbruik aan volgens de hoeveelheid water die je dagelijks gebruikt.

De Modernity waterontharder filtert ionen en onzuiverheden om je veilig drinkwater te geven. Het heeft een elektronische bypass, een controlescherm en een alarm. Afhankelijk van jouw behoeftes kan je kiezen voor een formaat van 20, 28 of 42 liter.

Voordelen en nadelen van Culligan waterverzachters

Culligan waterontharders zijn duurzaam en hebben een toestelgeheugen. Dit betekent dat je bij een stroomstoring niets hoeft aan te passen. Ze zijn ook te huur.

Het huren van een Culligan waterontharder kan een goede optie zijn indien je over een krap budget beschikt. Het grootste nadeel van de aangeboden modellen zijn hun hoge startprijs.

Hoeveel kost een Culligan waterverzachter?

Culligan waterontharders hebben een prijskaart tussen €1300 en €2800. Als je ervoor kiest eentje te huren, kost dat tussen de 49 en 69 euro per maand.

SoluCalc zoutloze waterverzachter

Om jouw leidingwater te ontharden en tegelijkertijd irritaties vermijden, kan je de SoluCalc CO2-verzachter gebruiken. In tegenstelling tot conventionele ontharders gebruikt het geen zout. Bij contact met CO2 wordt de kalk omgezet in calciumbicarbonaat. Dit mineraal hecht zich niet aan de wanden van de leidingen, waardoor verstoppingsproblemen worden beperkt.

Voordelen en nadelen van SoluCalc

SoluCalc heeft het voordeel dat het voordelig is. Een fles kookgas kost minder dan een zak zout. Het apparaat heeft geen regeneratie of onderhoud nodig, waardoor je jouw waterrekening kan verlagen.

Door te kiezen voor de SoluCalc krijg je zuiver water en verleng je de levensduur van jouw toestellen. Merk echter op dat dit type waterontharder omvangrijker is. Het vereist bijgevolg een grote, goed geventileerde ruimte.

Wat is de prijs van de SoluCalc?

De prijs van deze CO2-waterontharder ligt rond de 1300 euro.

marque adoucisseur co2

Hydrokube: het Belgische merk van CO2 waterverzachters

De Hydrokube, geproduceerd door het Belgische bedrijf Greenside S.A., is een waterontharder die op CO2 kookgas werkt. Het toestel is verkrijgbaar in drie modellen die geschikt zijn voor alle soorten woningen.

Hydrokube Efficiency : dit is een klein model ontworpen voor woningen met een laag waterverbruik.

Hydrokube Plus : Dit model heeft een Boost Clean functie waarmee het CO2 niveau tijdens de waterbehandeling geleidelijk verhoogd wordt. Deze technologie helpt kalkaanslag op de wanden van jouw leidingen op te lossen.

Het apparaat wordt geleverd met een elektronische regelaar. Met dit apparaat kan je de instellingen van de waterbehandeling aanpassen.

Hydrokube Confort : Dit grote model is geschikt voor een groot gezin. Het heeft een afvoer, een instelbare Boost Clean-functie en een verlicht display dat het CO2-verbruik weergeeft.

De Hydrokube Comfort wordt ook geleverd met een elektronische controletoestel.

Voor- en nadelen van de Hydrokube waterverzachters

De waterhontharder zonder zout Hydrokube neemt weinig ruimte in en past in kleine ruimtes. Het verdeelt al het gebruikte water en hoeft niet te worden geregenereerd.

Het apparaat is ook onderhoudsvrij. Elk model wordt geleverd met een CO2-pakket die een kookgasfles, een flexibele slang, een regelaar en een bevestigingskit bedraagt.
Het grootste nadeel van de Hydrokube is de hoge kostprijs.

Wat is de prijs van een Hydrokube waterverzachter?

De prijs van een hydrokube ontharder ligt tussen 1500 en 2000 euro.

Van Marcke: een andere referentie in België

Van Marcke is gespecialiseerd in de productie van verwarmingsapparatuur en waterbehandeling. Het brengt verschillende modellen van volumetrische waterontharders op de markt.

Dit merk biedt een gratis prijsopgave, geeft persoonlijk advies en zorgt ervoor dat de installatie aan de normen voldoet.

Het gamma Van Marcke Aqua-O-Matic bestaat uit vier modellen :

    • Compacte Eco
    • Compacte Clack
    • Compacte Lux
    • Compacte Duplux

Compact Eco

De Compact Eco is een waterontharder met een verlicht display voor het programmeren van de regeneratie. Het apparaat gebruikt minder water, wat een aanzienlijke besparing oplevert. Het pekelproces wordt uitgevoerd met een laag debiet, waardoor een betere regeneratie wordt gegarandeerd.

Als jouw waterverbruik hoog is, kan je kiezen voor de Compact Eco Maxi. Het heeft een capaciteit van 5265 liter. Met een inhoud van 3010 liter is de Compact Eco Mini geschikt voor kleinere gezinnen.

Compact Clack

Deze waterontharder is uitgerust met een zouttank van 100 kg, een bypass en een regeneratiesysteem met tegenstroom.

Compact Lux

Deze waterontharder heeft een uniek ontwerp en een compact formaat, waardoor hij gemakkelijk in jouw huis kan worden geïntegreerd. Het heeft een vakantiestand, een automatische desinfectiefunctie, een bypass en een terugstroomregeneratiesysteem.

Compact Duplux

Dit toestel heeft dezelfde functies als de Compact Lux, met het verschil dat dit toestel over twee harstanks beschikt.

Voordelen en nadelen van Van Marcke waterverzachters

Dankzij hun bypass zijn Van Marcke waterontharders zuiniger en gemakkelijk aan te sluiten. Ze worden voorzien van 50 kg zout. Hou er echter rekening mee dat deze apparaten regelmatig onderhoud vereisen. Bovendien moet je een goede hoeveelheid zout in voorraad hebben om de ontharder goed te laten functioneren.

Wat is de prijs van een Van Marcke waterverzachter ?

De prijs van een Van Marcke waterontharder schommelt tussen 1.800 en 2.200 euro, afhankelijk van het gekozen model.

Hydro@Home: een ander merk dat zonder elektriciteit werkt

Hydro@Home is één van de commerciële merken van de fabrikant Delta Water Engineering. Het biedt twee series waterontharders aan zonder elektriciteit.

De Hydrosoft 200 duplexreeks: deze bestaat uit drie modellen met een debiet van 2,6 m³/h. Het meest compacte model is de Hydrosoft 200M. Het heeft een kantelbare zouttank met een capaciteit van 12,5 kg.

Beide Hydrosoft 200B en Hydrosoft 200BL modellen zijn uitgerust met een afzonderlijk zoutreservoir. Deze heeft een capaciteit van 30 kg en kan op drie meter afstand van het apparaat worden geplaatst.

De serie Hydrosoft 100 simplex: deze omvat drie modellen met een debiet van 1,5 m³/h. De Hydrosoft 100M heeft een ingebouwd zoutreservoir en een ergonomisch ontwerp met drie verschillende oriëntatiemogelijkheden.

De bypassklep kan aan de achterkant, links of rechts van de zouttank worden geplaatst. De modellen Hydrosoft 100B en Hydrosoft 100BS zijn uitgerust met een apart zoutreservoir.

Voordelen en nadelen van Hydro@Home waterverzachters

De ontharders van het merk Hydro@Home hebben het voordeel dat ze kleiner en efficiënter zijn. Ze kunnen probleemloos in kleine ruimtes worden geïnstalleerd. Het belangrijkste nadeel van deze modellen is dat ze een zorgvuldig onderhoud vereisen.

Wat is de prijs van een Hydro@Home waterverzachter?

De aankoopprijs van een Hydro@Home waterontharder schommelt tussen 1400 en 2500 euro.

Water2buy: het best verkopende merk op Amazon

Water2buy is een Britse onderneming die gespecialiseerd is in de productie en verkoop van waterontharders. Het biedt een breed scala aan modellen die geschikt zijn voor alle situaties.

W2B110: Deze ontharder produceert 1250 liter zacht water per dag en is geschikt voor een huishouden van vier personen. Het heeft een getimed regeneratiesysteem en een bypassklep om de waterdruk onder controle te houden.

W2B200: Dit model is ook geschikt voor een gezin van vier personen. Het bevat een timer en een bypassklep. Het apparaat kan zichzelf automatisch regenereren.

W2B500: Voor grote gezinnen is dit model een goede keuze. Hij kan tot 1417 liter schoon water per dag produceren. Het heeft een digitale teller waarmee het zout- en waterverbruik kan worden verminderd. Deze ontharder heeft ook een bypassklep en een zelfreinigingsfunctie.

W2B800: Deze ontharder kan 3680 liter drinkwater per dag leveren. Het is ontworpen voor een huishouden van 10 personen. Net als de andere modellen van het merk heeft het een bypassklep en een timer. Je kan de harsregeneratie programmeren volgens jouw behoeften.

Voordelen en nadelen van Water2Buy waterverzachters

Water2Buy waterontharders zijn eenvoudig af te stellen en te installeren. Ze zijn bijgevolg zeer populair in België. Ze zijn handig, stil en gemakkelijk aan te sluiten op jouw hoofdwaterleiding. Ze verbruiken ook minder energie en kunnen in de kelder worden geïnstalleerd.

Bovendien zijn ze compatibel met alle soorten onthardingszout. Alle modellen zijn uitgerust met IonX-technologie, waardoor je kan genieten van zacht water met minder dan 400 ppm. Water2Buy waterontharders hebben echter één nadeel: het deksel is vrij broos.

Hoeveel kost een Water2Buy waterverzachter?

Water2Buy waterontharders zijn geprijsd tussen 300 en 700 euro.

BWT, een andere Europese reus

BWT (Best Water Technology) is een Europese groep die actief is op de markt voor waterbehandeling en -recycling. Deze ontwikkelt verschillende modellen van waterontharders voor woningen en industriële gebouwen. Bij BWT kunnen particulieren kiezen uit vier modellen.

BWT AQA Perla: Dit is een volumetrische ontharder van de nieuwe generatie. Het heeft een automatische duplexmodus en een Soft Control T-meter.

Het toestel heeft ook een aanraakscherm dat de nodige aanpassingen vergemakkelijkt, evenals een Aqua Watch-functie. Deze functie waarschuwt je voor abnormaal waterverbruik.

De BWT AQA Perla is ontworpen voor een gezin van 10 personen. Als je op zoek bent naar een kleiner model, kan je kiezen voor de BWT AQA Perla Compact.

BWT Volumeco: milieuvriendelijk en stil, dit instapmodel is ontworpen voor een gezin van vijf personen. Hij heeft een debiet van 2 m³/h en kan worden geprogrammeerd voor een maximale regeneratie.

BWT Perla: Dit model is uitgerust met twee harskolommen, waardoor het continu vers water kan genereren. Je kan de installatie ervan regelen via de BWT Best Water Home mobiele app.

Voor- en nadelen van BWT-waterverzachters

Met hun innovatieve kenmerken kunnen BWT-waterontharders aan de meeste eisen voldoen. Ze zijn robuust, krachtig en gemakkelijk aan te sluiten.

Modellen met een Wi-Fi-ontvanger bieden daarenboven meer gemak. Ze hebben echter het nadeel dat ze vrij duur zijn.

Wat is de prijs van een BWT waterverzachter?

Bij BWT ligt de prijs van een waterontharder tussen de 1500 en 4000 euro.

adoucisseur d'eau bwt

Focus op Fleck waterverzachters

Fleck is een van de toonaangevende merken van waterontharders. Hun toestellen worden gewaardeerd om hun weerstand en prestaties. Het Amerikaanse merk biedt twee gamma’s ontharders aan.

Fleck monoblok: dit gamma bestaat uit vier compacte modellen die ontworpen zijn voor kleine gezinnen. Ze nemen niet veel plaats in en kunnen in een kelder of wasruimte worden geïnstalleerd. De eenheden gebruiken een Dowex hars van levensmiddelenkwaliteit. Ze zijn uitgerust met een metalen bypass en een mechanische volumetrische klep. Met deze laatste kan je de waterstroom regelen.

Fleck bibloc: De modellen hebben een regelklep en twee veiligheidsvoorzieningen. Ze kunnen voldoen aan de behoeften van een groot gezin. Je kan kiezen uit een formaat van 20, 22, 25, 30, 50 of 75 liter. De split waterontharders van het merk Fleck hebben een bedieningspaneel waarmee je het tijdstip van regeneratie kan programmeren.

Voordelen en nadelen van Fleck-verzachters

Fleck ontharders zijn uitgerust met een elektronische meter om de hoeveelheid onthard water te controleren. Ze zijn beschermd tegen lekken en zijn perfect geschikt voor intensief gebruik. Bovendien worden ze geleverd met een installatiekit voor eenvoudige installatie. Sommige bi-block modellen worden geleverd met een omgekeerde osmose-eenheid.

Aan de andere kant zijn er ook een paar nadelen te bedenken. Bij stroomuitval moeten de apparaten handmatig worden geconfigureerd. Je moet de pekeltank ook regelmatig schoonmaken om zoutbruggen te voorkomen.

Wat is de prijs van een Fleck waterverzachter?

Voor een Fleck waterontharder met één unit moet je rekenen op een bedrag tussen 500 en 800 euro. De prijs van de gedeelde modellen ligt tussen 650 en 1400 euro.

Wat is de prijs van een waterverzachter in België?

De prijs van een waterverzachter ligt in België tussen de 300 en 4000 euro. Deze prijs wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals het merk, de technologie en de capaciteit van de ontharder.

Vergelijkende tabel van waterverzachtersmerken in België

Merken

Speciale eigenschappen

Prijs

Minimax 

Zonder elektriciteit, ecologisch en automatische regeneratie

1500-2500 euro

Bayard 

Zonder elektriciteit, vakantiemodus 

Elektronisch 900-1500 euro, Hydraulisch 700-1700 euro

Culligan 

instellingsgeheugen 

1300-2800 euro

SoluCalc 

CO2-ontharder, geen vereist onderhoud 

ongeveer 1300 euro

Hydrokube 

CO2-ontharders, Boost Clean-functie, instelingstoestel

1500-2000 euro

Van Marcke

Indicatie resterend zoutgehalte, analyse waterverbruik

1800-2200 euro

Hydro@Home

Geen elektriciteit, aparte zouttank

1400-2500 euro

Water2Buy

Goede prijs-kwaliteitverhouding, compatibel met alle soorten zout

300-700 euro

BWT 

Automatische duplexmodus, Aqua Watch-functie, mobiele toepassing

1500-4000 euro

Fleck

Waterontharders met enkele en dubbele unit, dubbele veiligheid

650-1400 euro

Wat is de beste waterverzachter in België?

De beste merken van waterverzachters in België zijn Minimax, Solucalc, Hydrokube en Van Marcke. Ze staan allemaal bekend om hun kwaliteit.

De beste ontharder is echter degene die het beste aan jouw behoeften voldoet. Het is daarom moeilijk te zeggen welk merk of welk model het beste is zonder rekening te houden met jouw situatie.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

Vergelijk de prijzen van de grootste merken van waterontharders in Antwerpen, Gent of elders in België in slechts 2 minuten dankzij onze online vergelijker.

Het is eenvoudig, vul onderstaand formulier in en je ontvangt gratis en vrijblijvend offertes van installateurs in jouw buurt.

✔️Vergelijk offertes van erkende vakmannen in je eigen regio

✔️100% gratis en vrijblijvend

✔️Bespaar zo tijd & geld!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.