SoluCalc CO2 waterontharder: prijzen, reviews en functies [Koopgids].

Heb je vragen over hoe je kalkproblemen oplost? Laat ons helpen! Hieronder vind je een volledig hoofdstuk over de SoluCalc CO2 waterontharder. Wij zullen in detail uitleggen hoe het apparaat werkt, wat de prijs is en wat de voor- en nadelen zijn. Wij sluiten dit artikel af met onze objectieve mening over dit product.

Wil je de prijzen vergelijken van wateronthardingsmerken en installateurs in België? Dat kan snel en gemakkelijk via onze website. Je ontvangt geheel vrijblijvend tot 5 gratis offertes.

Hoeveel kost het om een SoluCalc te installeren?

De gemiddelde prijs van een SoluCalc 1″ waterontharder, exclusief BTW en installatie, bedraagt 1.415 euro. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de leverancier.

Er is het SoluCalc 1-inch model, dat geschikt is voor particulieren en woningen met 1 tot 10 personen, en het SoluCalc 2-inch model, dat geschikt is voor grotere woningen, zoals flatgebouwen.

Bovendien moet je betalen voor een drukregelaar met filter. Deze is essentieel voor de goede werking van jouw SoluCalc waterontharder. Dit accessoire kost je ongeveer 149 euro exclusief BTW.

Er zijn ook andere accessoires in de handel, maar deze zijn niet essentieel (bv. detector voor lege CO2-flessen en CO2-lekdetector).

SoluCalc CO2 waterontharder

Kenmerken en voordelen van de SoluCalc waterontharder

De SoluCalc waterontharder is een Belgisch product dat sinds 2008 wordt vervaardigd. Dit apparaat wordt zowel aan particulieren als aan bedrijven verkocht.

Hoe werkt SoluCalc?

Terwijl veel waterontharders met zout werken, gebruikt de SoluCalc eetbare CO2 en injecteert die in het water. De CO2 zal het calciumcarbonaat, d.w.z. kalkaanslag, omzetten in calciumbicarbonaat.

In tegenstelling tot kalk hecht calciumbicarbonaat zich niet aan sanitaire installaties en de verwarmingselementen van huishoudelijke apparaten.

Het kalk lost ook op in het water en wordt dus met de waterstroom verwijderd. De hardheid van jouw water blijft hetzelfde, omdat de kalk nog steeds in het water aanwezig is, maar je geniet van alle voordelen van een waterontharder.

Het is nuttig te weten dat calciumbicarbonaat stabiel blijft in heet water tot 95 graden Celsius, zodat het geen probleem is voor huishoudelijk gebruik.

Het injecteren van CO2 in water kan de zuurgraad van het water verhogen en een corrosief effect hebben op de leidingen. Daarom is de SoluCalc zo ingesteld dat slechts zoveel CO2 wordt geïnjecteerd opdat de omzetting van calciumcarbonaat in calciumbicarbonaat mogelijk is zonder gevaar voor corrosie van de leidingen.

Wat zijn de voordelen van de SoluCalc?

Discretie

Aangezien de SoluCalc niet met zout werkt, is het niet meer nodig kilo’s zout op te slaan. Bovendien is het apparaat veel kleiner dan een zoutwaterontharder, waardoor het in het decor van jouw kamer past.

De besparing

Daar waar je voor andere apparaten geld zou uitgeven aan zakken zout, kost de SoluCalc je slechts de prijs van een fles CO2 per jaar, d.w.z. ongeveer 25 euro voor een gezin van 4 personen. Het apparaat behoeft ook geen jaarlijks onderhoud door professionele installateurs.

De positieve ecologische gevolgen

Deze ontharder is veel schoner voor de planeet. Het gebruikt geen extra water om zichzelf te regenereren, dus er is geen waterverspilling. Je gebruikt ook minder spoelwater en minder wasmiddel, wat een aanzienlijke impact heeft op het milieu.

Het effect op de gezondheid

Dankzij SoluCalc voeg je geen zout toe aan het drinkwater. De gebruikte CO2 is kwalitatief en dus volledig opneembaar. Het water stagneert niet in het apparaat, wat de mogelijke verspreiding van bacteriën voorkomt. Je voelt ook een weldadig effect op jouw huid en haar.

De helende werking

De SoluCalc kan sanitaire installaties (bijv. jouw warmwatertank) herstellen die verstopt zijn geraakt door kalkaanslag. De kalkaanslag wordt na verloop van tijd verwijderd en de oorspronkelijke druk keert terug in jouw leidingen.

Onderhoud en installatie van een SoluCalc CO2 waterontharder

Hoe verloopt de installatie?

De installatie van dit apparaat gaat zeer snel. Het duurt maximaal 2 uur. De ontharder wordt geplaatst bij de uitgang van de watermeter. Een drukregelaar met een filter zal worden toegevoegd om te voorkomen dat onzuiverheden in het water terechtkomen.

Hoe zit het met het onderhoud?

De SoluCalc CO2 waterontharder heeft geen onderhoud nodig. De CO2-fles moet eenmaal per jaar worden vervangen (voor een gezin van 4), wat je zelf kunt doen.

Onze mening over SoluCalc

Gezien de bovengenoemde voordelen lijkt SoluCalc een goede oplossing om jouw water gezond te houden en verspilling te voorkomen.
Een nadeel van dit systeem is de neerslag van poeder op de oppervlakken omdat de kalk nog altijd in het water aanwezig blijft. Dit residu is gemakkelijk weg te vegen met een vochtige doek, maar als het verdampt op een warmtebron, zal het witte residu de neiging hebben op het verwarmingselement te koken.

Het lijkt ons een efficiënt systeem dat je veel geld zal doen besparen. De jaarlijkse kosten voor een gezin van 4 personen worden geschat op 25 euro voor de SoluCalc, vergeleken met 200 euro voor een zoutwaterontharder.

Gratis offerte voor de installatie van een waterontharder

Klaar om een CO2- of zoutwaterontharder te installeren? Wij nodigen je uit het onderstaande formulier in te vullen om de verschillende merken en prijzen voor de installatie van een waterontharder in België te vergelijken. Hierbij profiteer je van gratis en vrijblijvende offertes van professionals uit het hele land. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend!

✔️Vergelijk offertes van erkende vakmannen in je eigen regio

✔️100% gratis en vrijblijvend

✔️Bespaar zo tijd & geld!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.