Minimax waterontharder: prijs, reviews en functies (koopgids)

Raken jouw kranen verstopt? Verstopt jouw douchekop regelmatig? Jouw water is waarschijnlijk “hard”. Geen paniek, iedereen kent de boosdoener: kalkaanslag. Gelukkig is jouw water nog steeds veilig om te drinken.

 

Het is echter waar dat hard water niet altijd aangenaam is. En dan hebben we het nog niet eens over de gevolgen voor jouw energierekening en de slijtage van jouw huishoudelijke apparaten die het water gebruiken. Het is echter altijd mogelijk om een waterontharder te installeren. Vandaag stellen we er een voor, de Minimax waterontharder van het Belgisch-Britse bedrijf Halutec.

 

In dit artikel gaan we dieper in op de prijs van de Minimax waterontharder, zijn kenmerken en zijn voordelen. Wij komen terug op het onderhoud van de waterontharder en geven je onze professionele mening.

Wil je de prijzen vergelijken van wateronthardersmerken en installateurs in België? Dat kan snel en gemakkelijk via onze website. Je ontvangt dan geheel vrijblijvend tot 5 gratis offertes.

Wat is de prijs van een Minimax?

Een waterontharder kost ongeveer 2000 euro. De prijs van een Minimax ligt tussen 1.500 en 2.500 euro, afhankelijk van het model en de installatie.

De prijs hangt uiteraard af van de capaciteit van de tank. Bij de installatie moet rekening worden gehouden met de afstand tussen het toestel en de leidingen en met de duur van de werkzaamheden van de installateur.

Anderzijds zijn er, eenmaal geïnstalleerd, geen extra kosten behalve de prijs van zout en onderhoud. Het apparaat is autonoom. Jouw elektriciteitsrekening zal niet stijgen door het gebruik ervan.

Het zoutverbruik hangt af van de hardheid van het water en het gebruik ervan. Het zout wordt geleverd in 2 blokken van 4 kilo, hermetisch verpakt voor een waterdichte opslag en een gemakkelijkere hantering.

Bij gemiddeld hard water kan een gezin van 4 personen ongeveer 3 weken vooruit met een blok van 4 kg. Maar dit verbruik zal afnemen als je regenwater gebruikt voor, bijvoorbeeld, het toilet.

adoucisseur d'eau Minimax prix avis

Kenmerken en voordelen van de Minimax waterontharder

Continue filtratie

De Minimax waterontharder werkt door magnesium- en calciumionen uit te wisselen. De hars in het apparaat is geladen met zout en neutraliseert kalkaanslag. Dankzij zijn twee tanks kan hij continu filteren en gebruikt hij geen chemische producten.

Autonome werking

De mechanische werking gebruikt geen enkele vorm van energie en is volledig autonoom.

Indirecte voordelen

Om te beginnen heeft kalkaanslag een directe invloed op het rendement van jouw boilers of kachels. Dit resulteert in een verlies aan efficiëntie van deze apparaten, en dus in een hoger energieverbruik.

Jouw kranen of douchekoppen gaan langer mee met zacht water. Deze verstoppen namelijk niet meer als het water zacht is.

Jouw huishoudelijke apparaten, zoals wasmachines en vaatwassers, zullen veel minder wasmiddel of wasproducten gebruiken.

Met een waterverzachter zullen er ook geen witachtige resten meer rond de kraan of op de ramen van de douche vastblijven. Het vermijdt ook beter huidiritaties na een lang verblijf in bad.

Eenvoudige bediening

Het 4kg zoutsteen systeem zal jouw niet ruïneren in vergelijking met de 25kg oplossingen.

De nadelen

Het nadeel is dat er meer water nodig is om de hars te regenereren.

De PH van het water is uit balans.

Het natriumgehalte wordt verhoogd en het mineraalgehalte verlaagt.

Een secundair koudwatercircuit kan nodig zijn om de drinkwatervoorziening te garanderen.

Hoe wordt een Minimax waterontharder onderhouden?

Minimax biedt een compleet pakket voor het onderhoud van jouw toestel. Dit pakket combineert een wateranalyse, onderhoud en zoutlevering direct aan huis. Dit pakket kost € 115 en omvat 8 verpakkingen van 2 x 4 kg zout. Het gebeurt bij elke bestelling van zout.

Het is dus niet nodig om elk jaar een onderhoud te plannen. Dat hangt af van het gebruik. Bovendien is er 10 jaar garantie op arbeid, onderdelen en reiskosten.

Onze mening over Minimax

In de afgelopen 30 jaar heeft Minimax de tijd gehad om zijn product te perfectioneren. Wij vinden het vooral aangenaam dat dit model zonder elektriciteit werkt en het klimaat niet opoffert voor ons comfort.

Door het formaat van het apparaat kan het bijna overal worden geplaatst, ook in het kastje onder een gootsteen bijvoorbeeld.

De twee tanks garanderen een constante werking, zonder stilstand of spoeltijd. En het mechanisme is volledig stil.

De stenen van 4 kg zijn een uitstekend compromis tussen de gebruiksduur en het te verplaatsen gewicht: geen opslaghoofdpijn of rugpijn meer.

De garantie van 10 jaar is ook een bewijs dat Halutec vertrouwen heeft in zijn product, ook al zou de Minimax een gemiddelde levensduur van twintig jaar hebben. Dat is moeilijk te overtreffen qua duurzaamheid. Vooral omdat het bedrijf een levenslange follow-up van de installatie biedt.

Een mogelijkheid is de installatie van een osmose-eenheid in serie, waardoor remineralisatie mogelijk wordt. Dit leidt onvermijdelijk tot extra kosten.

Vraag een vakman om advies – Gratis offerte voor de installatie van een waterontharder

Of je nu een waterontharder met zout, elektrolyse of CO2 overweegt, op onze site kan je overal in België de prijzen voor de installatie van jouw toestel vergelijken.

Je ontvangt gratis en vrijblijvend offertes van professionals uit het hele land. Lees ook onze vergelijking van wateronthardersmerken in België.

✔️Vergelijk offertes van erkende vakmannen in je eigen regio

✔️100% gratis en vrijblijvend

✔️Bespaar zo tijd & geld!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.